5 solutii industriale de automatizari pentru porti, usi de garaj si bariere auto

Cand vine vorba de automatizari si usi industriale pentru afaceri avem la dispozitie tot mai multe solutii ce pot fi folosite pentru a ne usura munca si a oferi flexibilitatea de care avem nevoie. Chiar daca vorbim de afaceri si business-uri din domenii diferite aceste solutii trebuie sa fie usor de adaptat si folosit. De aceea am creat un mic ghid ce ii va ajuta pe antreprenori sa aleaga cea mai buna solutie pentru afacerea lor.
Astfel vom vorbi in continuarea despre toate solutiile pe care HB Construct le poate pune la dispozitie antreprenorilor atunci cand vine vorba de automatizarea portilor de acces, automatizarea usilor de garaj, automatizarea barierelor auto, alegerea usilor metalice multifunctionale, instalarea acestora si mentenanta.

1. Tipuri de usi de garaj industriale

Usi de garaj sectionale sectionale – Acestea sunt construite din sectiuni de panouri cu tabla de otel, care se ridica tot superior in interiorul garajului. Sunt izolate termic cu spuma poliuretanica sau polistiren expandat.
Usi garaj rulou industriale – Acestea sunt construite din lamele din aluminiu care se strang prin rulare tot in partea superioara a garajului. Lamelele sunt termoizolate cu spuma poliuretanica.
Principalele probleme pa care trebuie sa le luam in calcul cand alegem o usa de garaj sunt:
Usile de garaj sectionale industriale se ridica pe plafonul incaperii, in interior si vor avea nevoie de spatiu atat in adancime cat si lateral pe toata latimea acestora. Usa de garaj rulou industriala insa, are mai putine restrictii de instalare, caseta de strangere a covorului de lamele putand fi montata atat la interiorul incaperii cat si la exterior.
In variantele de utilizare standard toate tipurile de usi de garaj industriale respecta normele tehnice de siguranta. Optional, in functie de regimul de utilizare, exista sisteme de siguranta suplimentare.
Usa de garaj sectionala industriala este cea mai sigura din punct de vedere al utilizarii doarece poate fi dotata cu cele mai multe sisteme de siguranta. Totodata aceasta garanteaza si cea mai buna siguranta antiefractie.
Daca incaperea este incalzita este necesar sa instalati o usa cu termoizolatie. Daca acesta este neincalzita, dar face parte din structura constructiei este recomandat sa folositi o usa termoizolata. Scopul termoizolarii este de a pastra temperatura din interior la minim 10 grade Celsius in anotimpul rece.
Actionarea automata se face de principiu cu telecomanda radio si este posibila atat pentru usile de garaj sectioanale cat si pentru cele tip rulou. Alegerea tipului de motor precum si a altor accesorii ale sistemului de automatizare trebuie facute in functie de conditiile specifice de utilizare. In cazul incaperilor cu un numar mare utilizatori, trebuie ales un motor cu frecventa mare de functionare, cu bariera de fotocelule pentru inchidere automata temporizata sau cu semafoare pentru gestionarea traficului pe sensurile de acces.
Acestea sunt doar cateva automatizari usi garaj sectionale industriale ce pot fi montate pentru a usura confortul.

2. Tipuri de automatizari porti industriale

Poarta culisanta industriala

Pentru automatizari porti culisante industriale trebuie sa stim 3 lucruri foarte importante:
1. Greutatea estimativa a portii – Pentru a alege motorul potrivit (Motor 400kg / 600 Kg / 800 Kg / 1200 Kg, etc). Exemplu : Daca poarta noastra are o greutate de 350 Kg atunci putem achizitiona un motor de minim 400 kg. Cu cat motorul este mai mare comparativ cu greutatea portii, cu atat durata de viata este mai mare, motorul fiind solicitat mai putin.
2. Lungimea portii – Deschiderea utila – Pentru a alege cremaliera: Lungime utila + 1 metru. Cremaliera se livreaza la lungime de 1 metru. Exemplu : Daca poarta noastra are 4 metri deschidere utila, vom achizitiona 5 metri de cremaliera.
3. Ciclu de lucru – Cate deschidere in perioada de timp. Daca avem o automatizare de uz rezidentilal cu pina la 10 deschideri pe zi ciclu de lucru este unul normal de 35%. Daca automatizarea este pentru uz intens atunci alegem o automatizare cu ciclu de 65 – 80 %, sau permanent 100%.

Poarta batanta

In mod uzual portile batante pot fi folosite ca mijloc de acces, dar nu sunt recomandate datorita restrictiilor si inconvenientelor. Insa, daca se doreste folosirea lor in automatizari porti batante, in general trebuie sa stim 4 lucruri importante:
1. Dimensiunea unei foi (canat) – Pentru a alege motorul potrivit. Veti gasi motoare pentru 2 x 2 metri sau mai mari. De exemplu, daca aveti o poarta batanta din 2 canate (foi) de 3 metri veti alege un kit cu motoare de 2×3 metri sau mai mare.
2. Greutate unei foi (canat) – Pentru a alege motorul potrivit. Veti gasi motoare pentru greutate de la 200Kg sau mai mari pe foaie (canat) si se coreleaza cu dimensiunea canatului si dimensiunea stalpului. De exemplu, daca avem o poarta in 2 canate de 250KG si 2,5 metri / canat atunci alegem o automatizare care indeplineste ambele conditii, adica de 2×3 metri si 250KG / canat.
3. Ciclu de lucru – Daca avem o automatizare de uz rezidentilal cu pina la 10 deschideri pe zi ciclu de lucru este unul normal de 35%. Daca automatizarea este pentru uz industrial atunci alegem o automatizare cu ciclu de 65 – 80 %, sau permanent 100%.
4. Dimensiunea stalpilor este foarte importanta – Pentru a alege ce tip de automatizare se preteaza pentru anumiti stalpi, deci mare atentie.
In final indiferent de ce tip de poarta vorbim mai ramane de subliniat un singur aspect: diferenta intre sistemele pe 24 volti si cele la 220 volti. Aceasta diferenta consta in faptul ca cele la 24 de volti sunt folosite pentru uz industrial – acestea permit mai multe deschideri/inchideri consecutive fara ca motoarele sa intre in protectie termica.

3. Tipuri de bariere pentru acces auto

Prin acest mijloc de permitere sau restrictie a accesului lucrurile sunt mult mai simple. Aceste bariere de acces auto sunt construite pentru a eficientiza la maxim activitatea din cadrul spatiului pe care il detineti.
In cazul lor lucrurile sunt foarte simple: alegeti bariera auto in functie de marimea necesara a bratului. Barierele se controleaza de obicei prin telecomanda sunt rezistente la trafic intens, iar costurile de instalare si achizitionare sunt minime.

4. Tipuri usi metalice multifunctionale industriale

In ultimii ani de zile aceste usi metalice multifunctionale industriale au inceput sa castige tot mai mult teren in cladirile multifunctionale si de birouri gratie rezistentei si practicalitatii lor. Nu degeaba acestea castiga din ce in ce mai mult teren in fata solutiilor clasice. Aceste usi vin atat in variante standard, pot fi reversibile, rezistente la foc, iar datorita gamei largi de culori si accesorii pot fi inglobate usor in orice tip de cladire.

5. Instalarea si Mentenanta solutiilor industriale

Oricat de bune si practice ar fi aceste solutii pentru afacerile antreprenorilor acestea pot avea nevoie in timp de mentenanta. Instalarea si mentenanta lor sunt doua servicii absolut necesare si de luat in considerare pentru ca solutia implementata sa aiba randamentul dorit. Pentru ca mediul de business sa aiba aceste servicii la indemana inca din prima zi de exploatare si o durata de viata cat mai mare, echipa noastra va sta la dispozitie cu cel mai bun raport calitate pret indiferent de solutia si serviciul ales.